Een heerlijk herfstgerecht- Pittige rucola stamppot

De temperaturen dalen, sjaals komen weer tevoorschijn en de warmte wordt opgezocht, dat betekent tijd voor stamppot! Wel even wennen na een lange en warme zomer. Om afgelopen heerlijke zomer toch niet helemaal te vergeten maakten we een andere variant op de traditionele stamppot. Pittige rucola stamppot!

Braadworst Vuurbak

Wat heb je nodig? (Voor 4 personen)

  • Een aardappelstamper
  • 1 kg aardappelen (het liefst iets kruimig)
  • 4 witte bollen
  • Een halve zak zuurkool (ongeveer 500 gram)
  • Gebakken uitjes (100 gr.)
  • 4 el olijfolie
  • 4 braadworsten
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 4 sjalotten
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • Piccalilly saus
  • Wasabi rucola (150 gr.)

De bereiding

Schil de kruimige aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze vervolgens in 20 minuten gaar en voeg een snufje zout aan het water toe. Verhit in de tussentijd een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie en bak de braadworsten in ongeveer 12 minuten mooi bruin. De laatste 5 minuten voeg je de sjalotten en Italiaanse kruiden toe in de pan met braadworsten. Snij vier witte bollen open en leg ze met de binnenkant in de grillpan of op de barbecue totdat ze mooi goudbruin zijn.

Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp met de aardappel stamper de aardappelen, het kookvocht en de rest van de olie uit de pan braadworsten tot een smeuïge puree. Hak de rode peper in kleine stukjes en pers twee tenen knoflook fijn en voeg deze vervolgens toe. Schep de wasabi rucola en gebakken sjalotten door de puree heen en voeg eventueel wat zout en peper toe naar smaak.

Serveer de pittige rucola stamppot en witte bollen over vier borden, voeg wat rauwe zuurkool toe, leg de braadworst er bovenop en voeg wat piccalilly saus toe. Bestrooi het geheel eventueel met gebakken uitjes. Eet smakelijk!

 

Hoe eten jullie het liefst jullie stamppot? Traditioneel of net even anders? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

"Light your fire"
Vuurbak.

 

Laat een bericht achter