Perfect voor de warme dagen: Surf ‘n turf op Vuurbak

De temperaturen stijgen en de avonden worden langer, tijd om de Vuurbak aan te steken!

Wij krijgen direct zin in zeevruchten, maar als echte vleesliefhebbers combineren wij deze twee gewoon door een Surf ’n turf te bereiden.

Surf ’n turf is een gerecht uit Noord Amerika waarbij vlees en schaaldieren worden gecombineerd. De klassieke Surf ’n turf wordt bereid met kreeft en tournedos, maar inmiddels zijn er talloze combinaties. Wij maakten een combinatie met garnalen en ribeye steak.

Wat heb je nodig? (4 personen)

-800 g ribeye (circa 200 g, p.p.)

-circa 16 garnalen

-3 tenen knoflook (fijngesnipperd)

-75 g boter

-citroensap van een halve citroen

-fijngesneden dragon

De bereiding

Ribeye
Snijd de ribeye in 4 gelijke stukken van ongeveer 200 gram, wijf in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Leg de stukken vlees op het rooster van de Vuurbak en laat rondom in 5 minuten dichtschroeien. Laat het daarna 5 minuten rusten in folie aan de voorkant van de Vuurbak waar weinig warmte bij komt.

Garnalen
Marineer de garnalen met 2 el olijfolie en grill de garnalen 2 minuten aan elke zijde op de grillplaat van de Vuurbak. Zet een klein pannetje op de grillplaat en voeg hier de knoflook en de helft van de boter aan toe en laat zachtjes smelten. Voeg de rest van de boter toe en verhit tot het geheel bruin begint te worden, voeg als laatst de dragon en citroensap toe.

Serveer de Ribeye samen met de garnalen op de borden en giet de saus uit het pannetje toe aan de garnalen. Nog wat partjes citroen erbij en genieten!

Welke variatie van de Surf ’n turf is jullie favoriet? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

"Light your fire"
Vuurbak

 

Laat een bericht achter