Vuurbak meets Bricknic

In het Romeinse tijdperk bereidde men het eten door het in afgesloten aardewerk te verwarmen, zo'n Romeinse stoofpot werd later bekend Römertopf. Nu is daar Bricknic: ontworpen door Timm Donke, Nathan Fordy en Leif Czakai. Zij raakten geïnspireerd door de Franse Pyreneeën en het ambachtelijke proces van baksteen maken in Oeganda en Tanzania.

 
Stoere picknick met Bricknic en Vuurbak
Een Bricknic kenmerkt zich door het uiterlijk, letterlijk een ‘brick’; een steen. Wanneer je deze bricks verbindt aan een gezamenlijke activiteit, door de stenen samen met familie en vrienden te vullen met eten, creëer je al snel het idee van een traditionele picknick. Het principe is simpel, pak een Bricknic, vul deze met heerlijke rauwe ingrediënten, zet de bricknic weer in elkaar en bouw samen een oven van de gevulde bricks boven het vuur. 

Het samenbrengen van mensen, het delen van verhalen en het delen van gerechten is wat Vuurbak en Bricknic verbindt. De avond starten door het maken van vuur en het vullen van de Bricknics om er vervolgens samen een oven mee te bouwen op de Vuurbak. Genieten van de warmte, het eten en het samenzijn met vrienden en familie.

Zes voordelen van de Bricknic in combinatie met de Vuurbak:

  • Een veilige hoogte van het vuur voor het stapelen van de bricks;
  • Makkelijk schoonmaken, geen olie of etensresten op de Vuurbak zelf;
  • Een indrukwekkende presentatie, de producten vullen elkaar mooi aan;
  • Gebruiksvriendelijk en snel, het enige wat je hoeft te doen is de bricks vullen met ingrediënten en op de Vuurbak plaatsen;
  • Het eten wordt perfect gaar omdat de Vuurbak de warmte rondom geleidt;
  • Verleng de avond, nadat het eten klaar is fungeert de Vuurbak als sfeervolle vuurkorf.

Enthousiast? Wij wel en daarom maakten wij met veel liefde onze eerste gerechten in de bricks! Zalm met gepofte aardappel en risotto met kip. Die, al zeggen we het zelf, geslaagde gerechten delen we natuurlijk graag.

Bricknic en Vuurbak

Zalm met gepofte aardappel

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 4 gelijke stukken zalm (circa 150 gram per brick)
  • 8 kleine kruimige aardappelen
  • 1 venkelknol
  • 400 gram broccoli
  • 200 gram sugarsnaps
  • 15 gram rozemarijn
  • Twee bospenen

De bereiding

De bereiding is heel simpel, was en snijd alle groente in gelijke stukken, boen de aardappelen en verdeel de ingrediënten over de vier bricks. Voeg wat olie, zout en peper toe naar smaak en stapelen maar! Voor de gepofte aardappel kan je een saus naar keuze maken, lekker is bijvoorbeeld een verse knoflooksaus met bieslook. Bon appetit!

 Zalm in de Bricknic van de Vuurbak

Risotto met kip

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 400 gram kipdijfilet(circa 100 gram per brick)
  • 250 gram risottorijst
  • 1 sjalot
  • 200 ml witte wijn
  • 2 groente bouillon blokjes
  • 200 gram Sugarsnaps
  • Twee bospenen

De bereiding
Wederom is de bereiding simpel. Bereid eerst de risotto in de pan, door olie in de pan warm te maken en een sjalotje te fruiten, voeg daarna de risotto toe. Bak de risotto kort en voeg daarna scheutje voor scheutje, in totaal 1 liter bouillon toe en 200 ml wijn totdat de risotto smeuïg is. Als laatste voeg je een klein klontje ongezouten boter toe om de risotto extra smeuïg te maken.

Verdeel de risottorijst over de bricks. Snijd de kipdijfilet en groente in kleine stukken en verdeel ze als laatste over de bricks. Eventueel wat zout en peper toevoegen en klaar!

 

Ben je na het lezen en zien van deze heerlijke gerechten net zo’n fan als wij? Dan hebben wij een leuke actie, namelijk een Bricknic personaliseren! Een persoonlijke quote of de naam van een echte barbecuefan op de Bricknic? Personaliseer elke brick en vind zo snel jouw brick terug. Bestel hem direct voor 49,95

Bestel direct jouw brick en start je eigen Bricknick voor € 34,95 

 

 Bricknics op de Vuurbak
"Light your fire"
Vuurbak - Creative Outdoor Cooking 

Laat een bericht achter