Vuurbak verwarmt en verbindt

Campfire conversations & celebrations daar gaan we voor!

Samen rond het Vuur. Wat is er nu mooier dan het delen van je passie. Samen genieten van mooie verhalen en anekdotes uit het verleden. Samen dromen en nieuwe verhalen maken die later weer verteld gaan worden. Samen nieuwe tradities en rituelen starten.

De kracht van eenvoud geeft alle ruimte aan creativiteit. Het begon allemaal lang geleden. Dankzij vuur werd de mens verteller.

Wat gebeurt er met mensen als ze ’s avonds met een groepje om het vuur gaan zitten? Ze gaan elkaar verhalen vertellen, die hen duidelijk maken hoe hun samenleving werkt en wat de normen en waarden zijn. Dat ontdekte de antropoloog Polly Wiessner. Volgens Wiessner heeft dat verschil een belangrijke rol in de menselijke evolutie gespeeld. Mogelijk is in de moderne samenleving hetzelfde patroon nog steeds terug te vinden. Volgens Wiessner is met de introductie van het vuur (+/- 400.000 jaar geleden) een geheel nieuwe dimensie in het menselijk leven ontstaan. Want het vuur creëerde kookplaatsen en gezamenlijke maaltijden. En het kampvuur verlengde de dag, alleen al omdat door het licht van de vlammen de melatonineproductie vertraagt en zo de slaap wordt uitgesteld. Mensen zaten bij elkaar terwijl er niet veel te doen was. Mensen die overdag in verschillende groepjes rondtrokken, ontmoetten elkaar in de avond in een relaxte sfeer. Bij het kampvuur werden ‘imaginaire gemeenschappen’ gesmeed en diepe saamhorigheid gecreëerd. Oer grilling, cooking and chilling.

Vuur verwarmt en verbindt "light your fire"

Laat een bericht achter

Alle berichten worden bekeken voor dat ze geplaatst worden