Winterbbq met Vuurbak. Olé!

Vuurbak, creative outdoor cooking and drinking. Buiten, genieten van de winterzon. Elkaar opzoeken na het skiën, genieten van de warmte en van elkaar, relaxed richting de donkere nacht verlicht door de schitterende vlammen van je Vuurbak. Wintersport. Dineren met dierbaren, samen sporten of gewoon lekker samenzijn. Hoe je het ook viert, met Vuurbak maak je winter-barbecue een bijzonder gezellig en warme herinnering.

De avond "warm" starten of eindigen rond de Vuurbak met een heerlijke glühwein of gewoon heel de avond rond het vuur een winterbarbecue organiseren, met Vuurbak is alles mogelijk. Om je inspiratie te geven voor aankomende winter BBQ delen we graag een aantal tips. Vuurbak, creative outdoor cooking.

Gebruik Vuurbak als warmtebron, wanneer je een winterbarbecue geeft. Heerlijk rond het vuur zitten voordat je gaat dineren, of een lekker afzakkertje te nemen na het diner. Daarvoor hebben wij een heerlijk recept, winterse sangria of glühwein.

Een van onze favorieten is winterse sangria, niet warm zoals glühwein, maar maakt wel snel warm! Een variant op de bekende sangria die wij graag in de zomer drinken, maar dan kruidig en met meer pit door het toevoegen van onder andere een stevigere wijn, kaneel, rozemarijn en verse gember.

Winterse sangria

Wat heb je nodig? (voor 8 personen)

  • Een grote karaf
  • 1 liter rode wijn (voorkeur Syrah ook Shiraz genoemd, een stevige peperachtige wijn)
  • 70 ml sinasappellikeur
  • 45 ml brandy
  • 150 ml gemberbier
  • 75 gram kristalsuiker
  • 125 ml water
  • 4 kaneelstokjes
  • Verse gember
  • 1 citroen
  • 1 granaatappel
  • 2 peren
  • 1 grote handsinaasappel
  • Nootmuskaat
  • 2 el honing
  • Takje rozemarijn

De bereiding

Het lijkt een hele lijst, maar bereiden is vrij simpel. Breng in een klein pannetje de kristalsuiker samen met water aan de kook en laat daarna afkoelen. Voeg de opgeloste suiker, rode wijn, sinaasappellikeur, brandy, honing en gemberbier  samen in een grote karaf. Roer het geheel en laat het minstens 1 uur in de koelkast staan.

Snij in de tussentijd de sinaasappel, citroen, peren en een stukje verse gember in plakjes. Verwijder de pitjes uit de granaatappel en voeg alles toe aan de karaf zodra deze in de koelkast is afgekoeld. Roer het geheel kort door, voeg de kaneelstokjes toe en garneer de sangria met vers geraspte nootmuskaat en een takje rozemarijn. Genieten maar!

Toch liever iets warms? Dan gaan wij voor spicy glühwein! Glühwein, maar dan met een pittig randje.  

Spicy glühwein

Wat heb je nodig? (voor 8 personen)

  • 4 grote handsinaasappels
  • 2 liter volle rode wijn
  • 4 kruidnagels
  • 1 tl cayennepeper
  • 8 el ahornsiroop
  • 5 cm verse gember

De bereiding

Snijd de sinaasappels en verse gember in plakken. Giet de wijn in een pan en plaats deze op de vuurbak. Voeg de plakken sinaasappel, gember, kruidnagel, cayennepeper en ahornsiroop toe aan de pan met wijn. Verwarm het geheel zo’n 30 minuten op laag vuur (perfect om de pan dus gelijk op de Vuurbak te zetten zodra het vuur nog niet heel hoog staat). Roer de wijn af en toe door, maar breng het niet aan de kook want dan verdampt de alcohol. Dat zou natuurlijk zonde zijn! Verwijder voor het serveren de kruidnagels en geniet van de spicy glühwein!

 

Naast deze heerlijke drankjes kan er natuurlijk van alles bereidt worden op de Vuurbak zelf, of puur gebruikt worden als warmtebron met bijvoorbeeld de kachel als add-on. Houd ons in de gaten en volg ons voor meer recepten!

Inmiddels zin gekregen in een warme en smakelijke kerst met Vuurbak? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Perfect voor de feestdagen is het huren van een Vuurbak, zo ontdek je samen met je gasten alle mogelijkheden van de Vuurbak.

Hoe brengen jullie de feestdagen het liefst door? En wat eten en/of drinken jullie graag tijdens de feestdagen? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

 “Light your fire” 

Vuurbak

Laat een bericht achter