Vuurbak introduceert Vuurbak sidekicks

Vuurbak, creative outdoor cooking. Samen delen, samen genieten van de mooiste verhalen en gerechten rond je Vuurbak!

Met de producten van Vuurbak en de speciaal geselecteerde sidekicks, neem je het outdoor kampvuur-grillen gevoel veilig mee naar huis en kun je alles wat je "binnen" kan bereiden, ook buiten maken.

Geheel in Vuubak style: (st)oer, "gedoe-loos" van hoge kwaliteit en "lo-fi"!

Kies voor Vuurbak en Vuurbak sidekicks voor exclusief genieten.

Deze week presenteren wij vol Vuur. Onze eerste sidekick Syttis. 

vuurbak.nl_ Syttis kopen

Je Vuurbak beleving start met het zo milieuvriendelijk mogelijk stoken van je vuur en warmte van hout, houtskool of briketten. Wij stimuleren daarom actief het aanmaken van vuur en andere warmtebronnen volgens de *Zwitserse methode met de Finse ecologische aanmaakbollen van Syttis als "firestarter".

De ecologische aanmaakbollen van Syttis bevatten geen schadelijke petrochemische stoffen en zijn 100% afbreekbaar in de natuur, gemaakt van paraffine en resthout-snippers van de Finse bosbouw.

Met één ecologische aanmaak bol, simpel aan te steken door de waxed lont, ontbrand elk vuur zonder roet of rook. Stop daarom met het gebruiken van een aanmaakblokje of brandgel en stap nu over op Syttis. Door de lange brandtijd van minimaal 15 minuten en de hoge kerntemperatuur ontbrand zelfs vochtig brandhout. Ideaal voor het makkelijk aanmaken van je open haard, hout/pizza oven, sauna-kachel, barbecue, grill, kampvuur en natuurlijk je Vuurbak.

Hoe werkt de Zwitserse stookmethode ook alweer?

  • Meet het vochtpercentage van het hout, dit moet tussen de 15 en de 22% liggen.
  • Plaats twee of drie blokken hout plat op de bodem van de vuurbak, met de gekloofde zijde naar boven. Eventueel legt je nog enkele grote blokken met de gekloofde zijde hier bovenop.
  • Plaats een aantal kleine houtjes kruislings op het hout.
  • Leg vervolgens een ecologische aanmaakbol van Syttis bovenop het aanmaakhout.
  • Steek het waxed lontje aan.
  • Niets meer aan doen! Het vuur ontstaat vanzelf, zonder rook en minder geur.
 
vuurbak.nl_ Zwitserse methode vuur maken Vuurbak

Laat een bericht achter