NORDUR CRISPY GOURMET arctic SEA SALT
Bijzonder zeezout met bijzonder verhaal en een mooie "zuiveren" smaak. Nordur Arctic zeezout.
De unieke geothermische productiemethode werd voor het eerst geprobeerd in 1753 en is sindsdien zorgvuldig bewaard in IJsland en Denemarken. Het pure, hartige en mystieke arctische zeewater wordt in open pannen gepompt, waar het langzaam wordt verwarmd met water uit natuurlijke warmwaterbronnen. Dit duurzame proces laat geen kooldioxide achter - alleen verse, knapperige vlokken Norður zeezout.
De unieke verpakking van Nordur Salt is tot stand gekomen in samenwerking met het ontwerpteam van Jónsson & Le’mack, Reykjavik.
De innovatieve kartonnen verpakking heeft de Red Dot Design Award uit Duitsland gewonnen, evenals verschillende IJslandse prijzen en was finalist in de Cannes Lions en Epica awards. De origami-achtige doos gebruikt geen lijm en is gemaakt van gerecycled papier. De combinatie van blauw en oranje dient als herinnering en eerbetoon aan waar Nordur vandaan komt: IJsland, het land van vuur en ijs. Onze zeemeermin Alda vertegenwoordigt de frisheid en zuiverheid van de Arctische zeeën die in Breiðafjörður stromen en de berg zout in elk van haar handen illustreert onze evenwichtige kijk op duurzaamheid.
Kortom een Zout met een verhaal!